A hit erejével a boldog házasságokért

Zalaegerszegi Televízió, Híradó, 2014. október 24.

A szeretet a bizalom és az egymás közötti őszinteség az alapjait jelentik egy jól működő kapcsolatnak. Többek között ezekről beszélgettek és lelkigyakorlatokkal segítették a párkapcsolatok harmonikus működését a Mindszenty Ifjúsági Házban. A MÉCS hétvégén olyan fiatal párok vettek részt, akik a saját erejük és Isten segítségével szeretnének megerősíteni kapcsolatukat.

Mészáros Domonkos domonkos rendi szerzetes 2001-ben ismerkedett meg a MÉCS elnevezésű programmal, aminek segítségével a katolikus párok sikerrel erősíthetik meg kapcsolatukat. Ezúttal a fiatalokhoz szólt a szerzetes. Az együtt járóktól a három éve házasokig a párok megoszthatták egymással tapasztalataikat. A lelki vezető segítségével pedig a konfliktusok feloldására is lehetőségük volt.

A három napig tartó foglalkozások során közösen és egyéni beszélgetésen oldják fel például a rossz családi mintákat, vagy a negatív társadalmi hatásokat.

MÉCS napokat 1999 óta rendeznek Magyarországon. Azóta több mint 3000 pár vett részt a programon. Több házassági válságot, feloldhatatlannak tűnő konfliktust sikerült megoldani a foglalkozásokon. A fiatal párok mellett elváltaknak és párkeresőknek is segítséget kínál a MÉCS.

Audio-video: 

A hit erejével a boldog házasságokért