Sikeres évet zárt az Ifjúsági Kerekasztal

ZTV, 2010 szeptember 16.

Sikeres évet zárt a tavaly megalakult Ifjúsági Kerekasztal, az értékelést egy jó hangulatú piknik keretében tegnap tartották a tagok a botfai Hűvös-kastélyban. A szakemberek több változtatásban is megállapodtak: például az egyes szakterületek munkacsoportjai ezentúl nem egymástól elszigetelten működnek majd, hanem konkrét feladatokra összpontosítva.

Egy évvel ezelőtt alakult a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, amely tömöríti a fiatalokkal foglalkozó szociális, civil intézményeket, szervezeteket, az ifjúságvédelem és a diákönkormányzatok mellett dolgozókat abból a célból, hogy az ifjúság érdekeit képviselve segítsék őket, illetve tolmácsolják a korosztály álláspontját a döntéshozóknak. A mostani találkozón az eddigi tapasztalatokat összegezte a mintegy 30 jelenlévő tag.

A találkozón a munkacsoporti feladatok átszervezése és a technikai jellegű változtatások mellett szó esett arról is, hogy a fiatalok inaktívak, a szakemberek ezért keresik a megoldást, hogy miként lehetne az ifjúságot jobban bevonni az őket érintő kérdésekbe és programokba, illetve hogyan lehetne hatékonyabban együttműködni a diákönkormányzatokkal.