Idén megszépül a kastély parkja

1. akciónap (április 20.) Ekkor kezdődik meg a Hüvös Kastély parkjának fejlesztését, szépítését, zöldítését. Reggel 9-től délután 16 óráig várjuk a lelkes önkéntes kertészkedni, építeni vágyókat. Lesz virágágyás kialakítás teraszos formában, faültetés, hordók virágládává alakítása, komposztáló készítés és madárodú készítés. Délben bográcson készült ebéddel vendégeljük meg a társaságot. Mindenkit szeretettel várunk!
A park fejlesztését finanszírozó pályázatról:
Az Összefogás Botfáért Egyesület vállalta fel az Ökotárs Alapítvány és a MOL által kiírt Zöldövezet Pályázaton való részvételt. Már a pályázat előkészítése széles körű együttműködést kívánt, így a Mindszenty Iskoláért Alapítvány, a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend, és rajtuk kívül több civil szervezet is vállalta az együttműködést, és tagjainak tanácsaival, észrevételeivel, önkéntes felajánlásaival a pályázat sikeres lebonyolításában való részvételt. A két fordulós pályázaton országos szinten 27 program nyert támogatást. A botfai Erdődy-Hüvös Kastély (Mindszenty Ifjúsági Ház) parkjának fejlesztése is a nyertes pályázatok közé került. A program keretében a parkba fa padok, asztalok, szemetes és biciklitároló készül, a komposztáló is rendezetté válik, és fákat, bokrokat és rengeteg fűszernövényt fogunk közös erővel elültetni. Minden szorgos kézre, jókedvű segítőre szükség lesz.

Az év folyamán folyamatosan lesz lehetőség fa- és bokorültetésekben való segítségre, fűszernövények ültetésére. Jelentkezzenek, hogy legyen egy saját ültetésű fájuk a kastély parkjában!