Rólunk írták

Orchideatúra a botfai határban

ZAOL (2018. május 14.)

Közel százfős lelkes csapat indult orchideanézőbe szombaton reggel a botfai határban. E harmadik alkalommal többen voltak, mint az első két túrán összesen.

Szezont zártak a madárgyűrűzők Zalaegerszegen

ZAOL (2018. március 20.)

Fedél alá szorultak szombaton a madarászok a téli szezon utolsó gyűrűzésén. A hálókat az Erdődy-Hüvös kastély parkjában állították fel, de a madarakat az épületben vették lajstromba.

Békákat mentettek Alsóerdőn

ZAOL (2018. március 13., 11:30)

Szombaton ásóval, kapával, gereblyével „felfegyverkezett” lelkes kis csapat tevékenykedett az Alsóerdő és az Aranyoslapi-forrás között vezető út mentén. Békakerítést építettek.

Ahogy eltakarodott a hó, az erdő védett barna varangyai is felébredtek, kikászálódtak az avarból és a biztonságot nyújtó környezetből elindultak az Aranyoslapi-forrás tókája felé, hogy eleget tegyenek fajfenntartási kötelezettségeiknek.

A zalaegerszegiek kedvelik az éjszakai rovarvadászokat

Zalaegerszegi 7 Nap (2018. március 9., 5. oldal)

Jelenleg egy rőt és egy fehérszélű törpedenevér vendégeskedik a Mindszenty Ifjúsági Ház madármenhelyén – az előbbit baleset érte, bajtársát a hóban
találták.
A denevérek is megszenvedték a kemény telet. A hely, amely ősszel megfelelőnek tűnt a téli szundikálásra, áthűlhetett, s ha az állat fázik, felébred, és melegebb helyre próbál menekülni. Valószínűleg ez történt a kis fehérszélű törpedenevérrel is, amit a Béke ligeti iskola közelében a hóban találtak a járókelők, s onnét vitték Botfára.

Fenyőrigó és kenderike is belerepült a hálóba

Zalai Hírlap (2018. március 6., 16. oldal)

Viszonylag ritkán látható és befogható madarak is kerültek a hálóba a hétvégi madárvártán, Sárhidán.
Az önkormányzat által meghirdetett tavaszi programsorozat nyitányaként szombaton délelőtt madármegfigyelés és gyűrűzés zajlott a település iskolaudvarán és a kultúrházban. A nagy érdeklődésre számot tartó szakmai programot dr. Illyés Zoltán biológus Zalai Béla kollégája segítségével bonyolította le, közölte Lakatosné Györgyi, a program szervezője...

A sport és a természetvédelem otthona is lesz a Botfai Sportcentrum

ZAOL (2018. február 25.)

Őshonos növények, kosárkötő fűz, pergola, bürü - néhány ajánlás a botfai sportcentrumot ölelő tér hasznosítására a múlt szombaton rendezett ötletbörzén elhangzottak közül.

A városrész civil szervezetei, jelesül az Összefogás Botfáért Egyesület, a Lakóterületi Sport Klub és a Polgárőr Egyesület a Mindszenty Ifjúsági Házzal karöltve pályázatot nyújtottak be a MOL és az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet programjára, amelynek keretében a Várberki úti sportcentrum környezetét kívánják közösségi használatra alkalmasabbá tenni.

Ötletbörze a Válicka-patak partján

Zalaegerszegi 7 Nap (2018. február 23., 3. oldal)

A botfai városrész civil szervezetei összefogtak a Mindszenty Ifjúsági Házzal, és pályáznak a MOL, valamint az Ökotárs Alapítvány Zöldövezet programjára.

Átadták a Mária út új szakaszát

M1 Élő Egyház (2018. február 20.)
Máriaút-avató zarándoklat indult február 10-én Zalaegerszegről. A botfai városrész és a Búcsúszentlászló közötti szakaszon több, mint 100 lelkes hívő sétált végig.

A kékcinege a kedvence a botfai fiúknak

ZAOL (2018. február 19.)

Immár országos hírű madarászcentrumnak számít az Erdődy– Hűvös-kastély, ahol a 9. évébe lépett a rendszeres madárgyűrűzés, s ahol menedéket is nyújtanak a rászoruló tollas jószágoknak.
Az elmúlt hét szombatja is mozgalmasan telt, ottjártunkkor Gál Szabolcs, a Domberdő Természetvédelmi Egyesület ornitológus vezetője éppen a 12. madárkát szabadította ki a hálóból és mutatta meg egy vidám tinédzserkorú fiúcsapatnak.
Robi, Krisztofer-Bulcsú, Gebo, Olivér, Krisztián és Raul a zalaegerszegi Speciális Gyermekotthon – régen a botfai fiúnevelő intézet néven volt ismert – lakója.

Felfestették majd felavatták - Mária zarándokút Zalaegerszegről

Zalaegerszegi 7 Nap (2018. február 16., 6. oldal)
Múlt szombaton mintegy száz zarándok részvételével felavatták a Mária út Botfa és Búcsúszentlászló között frissen felfestett szakaszát...

Oldalak