Kincskeresés

Az országos kincsvadászathoz (geocaching) is sikerült hozzákapcsolni a kastélyt, melynek eredményeként már több mint 100-an keresték fel GPS készülékkel a kezükben a helyszínt. A sok pozitív visszajelzés közül kiemelnék egyet, mely megerősít abban minket, hogy érdemes a kastély ifjúsági házként való üzemeltetésén lelkesen fáradozni:
"Idei első megtalálásunk. A ládavadászatot Zeg.-Bozsok-Botfa-Aranyoslap-Bazita-Zeg tùrával kötöttük össze. Abban a kivételes szerencsében lehetett részünk, hogy találkozhattunk a láda elrejtőjével, aki rendkívüli erőfeszítéseket tesz az ifjúság neveléséért és a faluért. Sok ilyen emberre van szüksége a hazának!"

A lelkesedésen felbuzdulva a kincskeresés egy másik fajtáját is kidolgoztuk, mely során a kincskereső csapat (osztály, család...) egy rímekbe szedett útleírás alapján megy végig egy útvonalon, és közben keresztrejtvényeket fejt és kódokat keres. Ha sikeresen fejti meg a csoport a feladatokat akkor az út végén rálelhet a kincsesládára is. Eddig két kincskereső túraútvonal készült el, egy 6 km-es és egy 9,5 km-es. Ha valaki érdeklődik a kincskereső út felől akkor tekintse meg a honlap "erdei iskola" menüpontja alatt kincsvadászat címszót, és keresse a ház vezetőjét ("elérhetőségek" menü) a részletek és az időpont egyeztetése miatt!

Hajrá kincsvadászok!