Ifjúsági piknik - Egerszegi fiatalok találkozója

ZalaEgerszeG, 2014. szeptember 30. 1., 5. oldalak

Ötödik alkalommal tartottak ifjúsági kerekasztal pikniket a botfai Hüvös-kastélyban, ahová az éves munka ismertetése mellett a diákokkal, hallgatókkal kapcsolatban álló szervezetek képviselői értekeztek.
Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke elmondta, évrõl évre jobb a kapcsolat a megjelent szervezetek között, s ez látszik az ifjúság életében, közéleti aktivitásának növekedésében is. Ennek köszönhetõ, hogy az évi egyszeri piknikkel összekötött találkozó mellett egyéb városi szintű programokon is együtt, nagy csapatként tudnak megjelenni, mint például a fõiskolás és diák-
fesztiválon, illetve a 24 órás vetélkedőn. Több és pozitív a kommunikáció a város vezetése és a fiatalok között, megalapozott, tényekkel alátámasztott kéréseik nyitott fülekre, meghallgatásra találnak, s ezeket beépítik a koncepcióba. Erre példa korábban a gördeszkapálya létrehozása, illetve most a kamaszjátszótér. A mostani piknikről megjegyezte: a fiatalokat érintő előadásokkal színesített együttlét tovább erősíti a személyes kapcsolatokat, amitől eredményesebb lehet a jövőbeni munka.