Botfai Bioblitz – botanikai barangolásra, 24 órás vadonleltárra invitálnak a szervezők

ZAOL (23017.08.30., 18:50)

ZALAEGERSZEG A "bio" jelentése élet, a "blitz" jelentése gyors, energikus roham, a "bioblitz" pedig egy mozgalom, melynek célja: megismerni egy zöldterület fantasztikus élővilágát - ebben lehet része a hét végén a természetbarátoknak.

Az Erdődy-Hüvös-kastély főhadiszállással Zalaegerszeg Botfa városrészében tartják szombaton 18 órától vasárnap 15 óráig Magyarország 2. Bioblitz-ét. Ez a 24 órás “fajgyűjtés” gyakorlatilag a növények, gombák és állatok felkutatását, meghatározását és leltárba vételét jelenti, a cél, hogy a rendelkezésre álló idő alatt feltárják a környék minél teljesebb élővilágát.

A résztvevők nemcsak “nézői”, hanem aktív részesei lesznek a rendezvénynek, a szervezők az ő segítségükkel gyűjtik össze – a maga valójában vagy fotón – a botfai Erdődy-Hűvös-kastély környékének élőlényeit. A húsz főből álló, zömében zalai szakemberstábban biológusok, mikológusok (gomba-tudorok) és zoológusok végzik a meghatározásokat, valamint koordinálják a komolyabb vizsgálatokat és a csapdázásokat, a látogatók megismerhetik általuk a tudományos mintavételi módszereket is...