Erdei iskolába is járhatnak

ZalaMédia (2017. október 9., 11:40)

A városi önkormányzat támogatásának köszönhetően Erdei iskolába járhatott az Eötvös-iskolából 17 osztály. A program október közepén ér véget.

- A projektnek köszönhetően rendhagyó módon emlékezhettünk meg október 4-én az állatok világnapjáról is – mondta Járiné Lévai Mariann tanárnő, aki biológia tanárként ezen programok felelőse-szervezője. – Évek óta nagyszabású, városi szintű rendezvényt tartunk az állatok világnapján a gyerekek örömére. Az idén ettől eltértünk és bár minden osztály nem lehetett a program részese, csak az alsó tagozatosok és az ötödikesek, a résztvevők testközelből ismerkedhettek meg a bemutatott állatokkal, akik olyan tulajdonságaikat is bemutattak, amit egyébként nem lehet tapasztalni. Mindez nagyon nagy élményt nyújtott.

Dr. Illyés Zoltán biológus tartotta Botfán az erdei iskolát, négy héten át, összesen nyolc alkalommal. Többek között gyöngybagoly bemutatásra került sor, illetve a sérülés miatt ápolt, állatok, így denevér, fecske napi gondozása is látható volt. Szintén felejthetetlen a nádasban hálóval fogott madarak megismerése. De az évszaknak megfelelően volt mód szőlőpréselésre, a környék növény világának megfigyelésére. A gomba bőség miatt külön foglalkozást is kitehetett volna, ezen élőlények felfedezése -mondta a tanárnő.