A kékcinege a kedvence a botfai fiúknak

ZAOL (2018. február 19.)

Immár országos hírű madarászcentrumnak számít az Erdődy– Hűvös-kastély, ahol a 9. évébe lépett a rendszeres madárgyűrűzés, s ahol menedéket is nyújtanak a rászoruló tollas jószágoknak.
Az elmúlt hét szombatja is mozgalmasan telt, ottjártunkkor Gál Szabolcs, a Domberdő Természetvédelmi Egyesület ornitológus vezetője éppen a 12. madárkát szabadította ki a hálóból és mutatta meg egy vidám tinédzserkorú fiúcsapatnak.
Robi, Krisztofer-Bulcsú, Gebo, Olivér, Krisztián és Raul a zalaegerszegi Speciális Gyermekotthon – régen a botfai fiúnevelő intézet néven volt ismert – lakója.
Büszkén újságolták, hogy kéthetente ez a programjuk, s olyan madarakkal is megismerkedhettek, amelyekről addig még csak nem is hallottak.
– A kedvencünk a kékcinege, olyan kedves és törékeny madárka – mondta egyikük, s amilyen szerencséjük van, Gál Szabolcs éppen ilyet szabadított ki a hálóból. Egyébként a srácok legkedvesebb időtöltése a foci, kijárnak a meccsekre és Vank Imre gyermekvédelmi asszisztens, a fiúk kísérője elárulta, tervezik intézeten belül egy focicsapat megalakítását. Egyébként moziba és más programokra is elmehetnek az otthon lakói...