Vizes-jeges hétkaland a Hűvös Kastélyban

ZalaMedia Online, 2013. február 1.

Téli evezésre és természetismereti programokra várja az érdeklődőket a botfai Mindszenty Ifjúsági Ház. A budapesti székhelyű HétKaland Közhasznú Egyesület Zalába hívja legújabb kiruccanásra a tagokat, és minden érdeklődőket, mivel az országban szinte egyedi módon csak itt van télen is evezhető természetes víz. A vízi túra mellett egyéb élményekről is gondoskodik a házigazda intézmény. Dr. Illyés Zoltán, a ház vezetője tájékoztatott a programmal kapcsolatban. "A budapesti egyesület tagjaihoz személyes kötődés fűz, így már második alkalommal szerveznek Zalaegerszegre programot, mely a tavalyihoz képest bővített kínálatú" - mondta.
- Az alap, a Hévízi-tó kifolyóján történő evezés. Ehhez kapcsolódóan a helyi gazdag növény -és állatvilágot, különleges halállományt kívánjuk bemutatni - mondja a biológus szakember. - Illetve, bár közvetlenül a vízhez nem köthető, de a természetkedvelőknek biztos kellemes elfoglaltság lesz a helyi madárlesből való megfigyelés, fotózás és madárgyűrűzés szakember közreműködésével. Meglepetésként kincskereső körtúrát is rendezünk majd.
Ha az időjárás lehetővé teszi korcsolyázunk a Gébárti-tónál, lesz éjszakai távcsöves csillagvizsgálás és termálfürdőzés is tervben van a február 22 -24-i hétvégén. Egyébként sok csoportnak ad szálláshelyet a ház, de ezen alkalommal a kiegészítő programok szervezésére is felkérést kaptunk.